Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Nakon ljetnog odmora počela je nova školska i vjeronaučna godina 2023./2024. U nazočnosti...
article thumbnail  Kao i u drugim ramskim župama, i u župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i...
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor bilo veoma svečano. Razlog je bio trostruk, naime,...
article thumbnail  Prozorska Župa Presvetog Srca Isusova priprema se proslaviti dan Posvete crkve (53) s Danom...
article thumbnail  Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, koja se slavi 15. kolovoza...
article thumbnail  Misa na groblju Šerovina: subota, 19.8.2023. u 11,00 sati. Misa u Višnjanima Gornjim: subota, ...
article thumbnail  Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don...
article thumbnail  Danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv. Ilija Tišbijac, prorok. Uz ...

 

Župa zajednica Presvetog Srca Isusova u Prozru odazvala se pozivu dijecezanskih biskupa u BiH i sudjelovala je u europskom lancu korizmenih euharistijskih slavlja za mir u Ukrajini. Kao što je i najavljeno, 27. veljače, vjernici su s početkom u 16 sati sudjelovali u Adoraciji (klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom).

Pobožnosti je prevodio mjesni župnik mons. Marko Tomić koji je predvodio i slavlje sv. mise s početkom u 17 sati. U uvodnom dijelu župnik Marko izrekao je riječi vezane za razloge rata, značenju istinskog mira … a potom je pozvao nazočne da ustraju ostati povezani s Kristom.

Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Vijeće europskih biskupskih konferencija napravilo je raspored prema kojem se tijekom svih korizmenih dana, osim nedjelje, u jednoj od 39 europskih biskupskih konferencija slavi sveta misa i moli za mir u Ukrajini.

Nadbiskup Vukšić je, 16. veljače 2023. uputio „svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji“ Okružnicu o euharistijskom slavlju za mir u Ukrajini. U njoj je pozvao sve vjernike da posvjedoče svoju blizinu s ukrajinskim narodom i ujedine se u molitvi za konačni mir u njihovoj domovini i u svijetu.

  • 20230227_171831
  • 20230227_173109
  • 20230227_173111
  • 20230227_173122

Simple Image Gallery Extended

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com