Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Nakon ljetnog odmora počela je nova školska i vjeronaučna godina 2023./2024. U nazočnosti...
article thumbnail  Kao i u drugim ramskim župama, i u župi Prozor i ove godine, kao zahvala za urod i plodove, ali i...
article thumbnail  Danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor bilo veoma svečano. Razlog je bio trostruk, naime,...
article thumbnail  Prozorska Župa Presvetog Srca Isusova priprema se proslaviti dan Posvete crkve (53) s Danom...
article thumbnail  Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, koja se slavi 15. kolovoza...
article thumbnail  Misa na groblju Šerovina: subota, 19.8.2023. u 11,00 sati. Misa u Višnjanima Gornjim: subota, ...
article thumbnail  Danas, 29. srpnja, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara u župi Presvetog Srca Isusova Prozor don...
article thumbnail  Danas je na Gmićima proslavljen zaštitnik mjesta i zavjetne kapele - sv. Ilija Tišbijac, prorok. Uz ...

 

U petak 11. studenog zbor mladih i animatori župe Presvetog Srca Isusova iz Prozora uputili su se prema Šiljevištu kod Ljubuškog. Rodno mjesto Sluge Božjega Petra Barbarića. Trg dr. Josipa Stadlera u poslije podnevnim satima 11. studenog bio je ispunjen mladima koji vole pjevati i svirati, te na taj način slaviti Boga. Predvođeni s. Marinelom Zeko voditeljicom zbora uputili su se prema odredištu.

Ovom susretu i druženju radovali  su se i s nestrpljenjem ga iščekivali . U autobusu nije nedostajalo molitve, pjesme i ugodnog razgovora.

Pri dolasku u Šiljevište primijetili smo lijepo uređen prostor i okoliš koji nam daje povratnu informaciju da je ovo mjesto privilegirano za mir i opuštanje. Dočekali su nas ljubazni domaćini vlč. Josip Marković  sa sjemeništarcima i animatorima iz Travnika KŠC „Petar Barbarić“.

Iza smještanja po sobama pošli smo na večeru koju su za nas pripremile vrijedne domaćice.

Nakon tjelesne okrijepe uslijedilo je upoznavanje kroz zanimljivu igru.  Iza zanimljivog upoznavanja uslijedila je prva radionica , razne edukativne  koje su vodili animatori . Dakle, mladi su ovu večer imali priliku uživati u bogatom programu. Ove radionice i edukativne igre pomažu mladima u razvijanju motorike, memorije, fizičke kondicije i osjećaj za druge. Cilj ovih susreta i rada s mladima je doprinos svakoj zajednici.

Mladi župe Prozor doista su uključeni u svojoj župi u različitim aktivnostima, pjevanjem, sviranjem, animiranjem i socijalno-karitativnom aktivnostima.

Dan smo završili zahvalnom molitvom za sve milosti koje smo doživjeti. Večernja molitva bila je prigoda da svatko uđe u svoju nutrinu i da se tu susretne sa svojim prijateljem Isusom.

Drugi dan našeg boravka započeli smo jutarnjom molitvom i svetom misom koju je predslavio vlč. Josip Marković a pjevali su okupljeni mladi. Poslije doručka  uslijedila je druga radionica gdje su aktivno sudjelovali svi mladi. Bogati jutarnji program trajao je do 13 sati. Svoj boravak u Šiljevištu završili smo ručkom i zahvalom za sve što smo u ova dva dana doživjeli.

Naše slijedeće odredište bio je vodopad  Kravice kod Ljubuškog. Kravice se nalaze na rijeci Trebižat. To je jedinstvena prirodna ljepota.

Nakon razgledanja vodopada naše odredište bio je samostan i crkva svetog Ante na Humcu.  Posebno nas raduje da smo imali prigodu razgledati  najstariji muzej u Bosni i Hercegovini. Osnovan je godine 1884. U ovom muzeju nalazi se i Humačka Ploča iz XIIst. To je najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku. Osim Humačke Ploče imali smo prigodu vidjeti i druge vrijedne eksponate.

Pun je osoba koje su nam omogućile da ova dva doživimo u lijepom sjećanju i bogatom iskustvu. Posebnu zahvalnost dugujemo  vlč. Josipu Dediću  koji je dao svoj veliki doprinos u organizaciji u svakom pogledu.  

Želimo zahvaliti i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ koji već duži niz godina raspisuje natječaj – gruntove za  mlade. U kojima materijalno pomažu mladima da apliciraju za projekte.

Osim ovog susreta treba spomenuti da su od ovih sredstava organizirana još dva duhovna rekreativna susreta za djecu. Prvi je održan 2.rujna za djecu od prvog do četvrtog razreda na imanju Jurić u Ljubumcima. Drugi je održan 10. Rujna za djecu od petog do devetog razreda u župi.

Ovi susreti koji se organiziraju za djecu i mlade od velike važnosti za djecu i one koji s njima rade. To je darovana i uzvraćena radost.

s. Marinela Zeko

 

 • 1
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 2
 • 3
 • 4
 • 6
 • 7
 • 9

Simple Image Gallery Extended

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com