Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnailObratite se! Približilo se kraljevstvo nebesko!“ Ovaj poziv odzvanja kroz cijelu povijest ljudskog roda i...
article thumbnailPočetkom Došašća u brojnim župama Vrhbosanske nadbiskupije započele su mise Zornice kojima se...
article thumbnailDanas započinjemo novo razdoblje crkvene liturgijske godine koje se zove došašće ili advent. Radi...
article thumbnailVrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć...
article thumbnailDanas, na Nedjelju Krista Kralja u župi Presvetog Srca Isusova Prozor boravio je dugogodišnji...
article thumbnailIsus se u evanđelju sa svojim učenicima nalazi u Jeruzalemu, Svetom gradu. Ponos svakog vjernog...
article thumbnailOd kada postoji čovječanstvo smrt je oduvijek bila velika tajna ljudskog života na koju je čovjek...
article thumbnailZajedništvo u kršćanstvu ulazi u samu strukturu vjerovanja i osmišljenja ljudskog života....

Danas je svečanim svetim misama u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu i crkvi Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pučku svetu misu u župnoj crkvi u Prozoru u 11 sati predvodio je i pod njom propovijedao mons. preč. Ante Meštrović, vrhbosanski kanonik, fojnički arhiđakon i rektor sarajevske katedrale. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi mons. Meštrović između ostaloga istaknuo je kako čovječanstvo rado hvali svojim ovozemaljskim dostignućima na raznoraznim poljima i odgovorima na razna života pitanja, ali da idalje zastaje pred pitanjem i stvarnošću smrti.

Jedini odgovor dala je kršćanska vjera u Uskrsloga Krista. Isto tako pozvao je okupljene vjernike da mole za što skorije proglašenje blaženim, sluge Božjeg dr. Josipa Stadlera.

Misno slavlje kao i u Vazmenom bdijenju svojim pjevanjem i sviranjem uljepšao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Uskrsnu čestitku i danas su uputili i mons. Meštrović i župnik Ivandić. Poslije Mise, vjernici su se poslije čestitanja, druženja i „darivanja i tucanja jajima“ razišli svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, Svete mise u župi biti će slavljene prema redovnom nedjeljnom raspredu tj. u župnoj crkvi u Prozoru u 8, 9:30 i 11 sati te u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com