Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Ovo je priručni vodič pri prvome susretu s Enciklikom, koji je pomaže razumijevanju cjeline teksta...
article thumbnailPolemiziranje preko pjesama inače je uobičajena praksa u hip-hopu, a u ovoj pjesmi reperica...
article thumbnailZavršnica KMNL-e Crkve u Hrvata odigrana je od 11-14 lipnja 2015 u Bjelovarsko – križevačkoj...
article thumbnailVanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnailPovodom patrona župe Prozor - Presvetoga Srca Isusova, a zahvaljujući mjesnom župniku vlč. Stipi...
article thumbnailDanas, 12. lipnja na samu svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor proslavila je svoj...
article thumbnailPovodom proslave patrona župe Prozor, koncelebrirano euharistijsko slavlje večeras je predslavio...
article thumbnailJučer, na drugi dan trodnevnice povodom patrona župe Prozor, koncelebrirano euharistijsko slavlje...

Danas je svečanim svetim misama u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu i crkvi Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pučku svetu misu u župnoj crkvi u Prozoru u 11 sati predvodio je i pod njom propovijedao mons. preč. Ante Meštrović, vrhbosanski kanonik, fojnički arhiđakon i rektor sarajevske katedrale. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi mons. Meštrović između ostaloga istaknuo je kako čovječanstvo rado hvali svojim ovozemaljskim dostignućima na raznoraznim poljima i odgovorima na razna života pitanja, ali da idalje zastaje pred pitanjem i stvarnošću smrti.

Jedini odgovor dala je kršćanska vjera u Uskrsloga Krista. Isto tako pozvao je okupljene vjernike da mole za što skorije proglašenje blaženim, sluge Božjeg dr. Josipa Stadlera.

Misno slavlje kao i u Vazmenom bdijenju svojim pjevanjem i sviranjem uljepšao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Uskrsnu čestitku i danas su uputili i mons. Meštrović i župnik Ivandić. Poslije Mise, vjernici su se poslije čestitanja, druženja i „darivanja i tucanja jajima“ razišli svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, Svete mise u župi biti će slavljene prema redovnom nedjeljnom raspredu tj. u župnoj crkvi u Prozoru u 8, 9:30 i 11 sati te u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com