Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnailObavijest župljanma  župe Prozor da će u nedjelju, 19. lipnja na Dvanaestu nedjelju kroz godinu i...
article thumbnailVanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnailJučer, na spomendan Bezgrješnog Srca BDM, povodom patrona župe Prozor, a zahvaljujući vlč. Stipi...
article thumbnailDanas,  3. lipnja na samu svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor proslavila je svoj patron. Nakon...
article thumbnailU župi Presvetoga Srca Isusova Prozor povodom proslave patrona župe, sv. Misu na treći dan...
article thumbnailDanas, na spomendan sv. Justina, mučenika, u župi Presvetoga Srca Isusova Prozor povodom proslave...
article thumbnailDanas, na blagdan Pohoda BDM, u župi Presvetoga Srca Isusova Prozor povodom proslave patrona župe,...
article thumbnailU povodu blagdana Presvetog Srca Isusova, župa Prozor i ove godine obilježit će blagdana svoga...

Danas je svečanim svetim misama u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu i crkvi Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pučku svetu misu u župnoj crkvi u Prozoru u 11 sati predvodio je i pod njom propovijedao mons. preč. Ante Meštrović, vrhbosanski kanonik, fojnički arhiđakon i rektor sarajevske katedrale. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi mons. Meštrović između ostaloga istaknuo je kako čovječanstvo rado hvali svojim ovozemaljskim dostignućima na raznoraznim poljima i odgovorima na razna života pitanja, ali da idalje zastaje pred pitanjem i stvarnošću smrti.

Jedini odgovor dala je kršćanska vjera u Uskrsloga Krista. Isto tako pozvao je okupljene vjernike da mole za što skorije proglašenje blaženim, sluge Božjeg dr. Josipa Stadlera.

Misno slavlje kao i u Vazmenom bdijenju svojim pjevanjem i sviranjem uljepšao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Uskrsnu čestitku i danas su uputili i mons. Meštrović i župnik Ivandić. Poslije Mise, vjernici su se poslije čestitanja, druženja i „darivanja i tucanja jajima“ razišli svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, Svete mise u župi biti će slavljene prema redovnom nedjeljnom raspredu tj. u župnoj crkvi u Prozoru u 8, 9:30 i 11 sati te u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com