Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnailPsihoterapeut Paul Watzlawick na pristupačan način opisuje kako ljudi sami sebi otežavaju život,...
article thumbnailKao i u drugim župama, blagdan sv. Nikole biskupa, radosno je proslavljen i u župi Presvetoga Srca...
article thumbnailU Došašću kao pripremi za proslavu rođenja spasitelja našega Isusa Krista susrećemo dvije silovite i snažne...
article thumbnailU prvom tjednu Došašća u brojnim župama Vrhbosanske nadbiskupije započele su Mise Zornice kojima...
article thumbnailDanas počinje nova Crkvena godina. Počinje Advent-Došašće.  Drukčije nego Nova godina. Drukčije...
article thumbnailNakon svoga Uskrsnuća i prije Uzašašća na Nebo, Isus Krist, na pitanje učenika da li će u ono...
article thumbnailŽivjeti svakodnevnicu i ispunjavati dnevne dužnosti jedan je veliki izazov za čovjeka, jer jedna...
article thumbnailProšli tjedan na svetkovinu Svih Svetih mogli smo razmišljati o tome što znači svetost, koliko je...

Danas je svečanim svetim misama u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu i crkvi Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pučku svetu misu u župnoj crkvi u Prozoru u 11 sati predvodio je i pod njom propovijedao mons. preč. Ante Meštrović, vrhbosanski kanonik, fojnički arhiđakon i rektor sarajevske katedrale. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi mons. Meštrović između ostaloga istaknuo je kako čovječanstvo rado hvali svojim ovozemaljskim dostignućima na raznoraznim poljima i odgovorima na razna života pitanja, ali da idalje zastaje pred pitanjem i stvarnošću smrti.

Jedini odgovor dala je kršćanska vjera u Uskrsloga Krista. Isto tako pozvao je okupljene vjernike da mole za što skorije proglašenje blaženim, sluge Božjeg dr. Josipa Stadlera.

Misno slavlje kao i u Vazmenom bdijenju svojim pjevanjem i sviranjem uljepšao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Uskrsnu čestitku i danas su uputili i mons. Meštrović i župnik Ivandić. Poslije Mise, vjernici su se poslije čestitanja, druženja i „darivanja i tucanja jajima“ razišli svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, Svete mise u župi biti će slavljene prema redovnom nedjeljnom raspredu tj. u župnoj crkvi u Prozoru u 8, 9:30 i 11 sati te u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com