Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnailU životu nam se svašta može dogoditi. Katkada je samo jedan korak od sreće do nesreće, od...
article thumbnailU petak 17. ožujka u kino dvorani Doma kulture u Prozoru s početkom u 18:00 sati, održat će se...
article thumbnailU organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije i uz suradnju i pomoć Ureda ramskog dekanata te župnika i...
article thumbnail1. Jedna vrlo popularna športska aktivnost u prirodi jest planinarenje. Osobito za ljude koji žive u...
article thumbnailU našemu svakodnevnom životu služimo se različitim tehničkim pomagalima, od perilice rublja, preko...
article thumbnailDanas, 5. ožujka na Prvu (Čistu) korizmenu nedjelju u župi Prozor slavljena su euharistijska...
article thumbnailKao i u ostalim župama Vrhbosanske nadbiskupije tako su i u župi Presvetog Srca Isusova Prozor...
article thumbnailČista srijeda ili Pepelnica početak je korizme, važnog vremena crkvene godine, koje traje šest...

Danas je svečanim svetim misama u filijalnoj crkvi sv. Josipa na Lugu i crkvi Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, proslavljen najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pučku svetu misu u župnoj crkvi u Prozoru u 11 sati predvodio je i pod njom propovijedao mons. preč. Ante Meštrović, vrhbosanski kanonik, fojnički arhiđakon i rektor sarajevske katedrale. U prigodnoj i nadahnutoj propovijedi mons. Meštrović između ostaloga istaknuo je kako čovječanstvo rado hvali svojim ovozemaljskim dostignućima na raznoraznim poljima i odgovorima na razna života pitanja, ali da idalje zastaje pred pitanjem i stvarnošću smrti.

Jedini odgovor dala je kršćanska vjera u Uskrsloga Krista. Isto tako pozvao je okupljene vjernike da mole za što skorije proglašenje blaženim, sluge Božjeg dr. Josipa Stadlera.

Misno slavlje kao i u Vazmenom bdijenju svojim pjevanjem i sviranjem uljepšao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem s. Anđeline Perić. Uskrsnu čestitku i danas su uputili i mons. Meštrović i župnik Ivandić. Poslije Mise, vjernici su se poslije čestitanja, druženja i „darivanja i tucanja jajima“ razišli svojim domovima gdje je slavlje Uskrsa nastavljeno u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, Svete mise u župi biti će slavljene prema redovnom nedjeljnom raspredu tj. u župnoj crkvi u Prozoru u 8, 9:30 i 11 sati te u filijalnoj crkvi na Lugu u 9 sati.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com