Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Danas slavimo Blagovijest – blagdan navještenja Gospodinova. Ovo je dvostruki blagdan: slavimo...
article thumbnail  U subotu, 01.04.2023. odmah iza sv. Mise, koja će biti u 17,00 sati bit će prikaz Muke Gospodinove...
article thumbnail  U subotu, 4. ožujka, tijekom večernje sv. mise u prozorskoj župnoj crkvi upriličeno je...
article thumbnail  Svećenik Vrhosanske nadbiskupije Ljubo Zadrić obranio je 1. ožujka 2023. godine na Teološkom...
article thumbnail  Župa zajednica Presvetog Srca Isusova u Prozru odazvala se pozivu dijecezanskih biskupa u BiH i...
article thumbnail  Susret budućih krizmanika Ramskog dekanata održan je 25. veljače u organizaciji Nadbiskupijskog centra za...
article thumbnail  U župi Presvetog Srca Isusova Prozor započele su Korizmene pobožnosti. U srijedu, 22. veljače,...
article thumbnail  Nadbiskupija Vrhbosanska je provela akciju prikupljanja novčanih priloga za stradale u potresu u...

 

Župa zajednica Presvetog Srca Isusova u Prozru odazvala se pozivu dijecezanskih biskupa u BiH i sudjelovala je u europskom lancu korizmenih euharistijskih slavlja za mir u Ukrajini. Kao što je i najavljeno, 27. veljače, vjernici su s početkom u 16 sati sudjelovali u Adoraciji (klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom).

Pobožnosti je prevodio mjesni župnik mons. Marko Tomić koji je predvodio i slavlje sv. mise s početkom u 17 sati. U uvodnom dijelu župnik Marko izrekao je riječi vezane za razloge rata, značenju istinskog mira … a potom je pozvao nazočne da ustraju ostati povezani s Kristom.

Euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Vijeće europskih biskupskih konferencija napravilo je raspored prema kojem se tijekom svih korizmenih dana, osim nedjelje, u jednoj od 39 europskih biskupskih konferencija slavi sveta misa i moli za mir u Ukrajini.

Nadbiskup Vukšić je, 16. veljače 2023. uputio „svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji“ Okružnicu o euharistijskom slavlju za mir u Ukrajini. U njoj je pozvao sve vjernike da posvjedoče svoju blizinu s ukrajinskim narodom i ujedine se u molitvi za konačni mir u njihovoj domovini i u svijetu.

  • 20230227_171831
  • 20230227_173109
  • 20230227_173111
  • 20230227_173122

Simple Image Gallery Extended

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com