Župa na Facebooku

Zadnje dodano

article thumbnail  Večeras je u kino dvorani Doma kulture u Prozoru, s početkom u 19 sati upriličena predstava...
article thumbnail  U župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, danas je svečano proslavljena svetkovina...
article thumbnail  Prema podacima koji su prikupljeni tijekom božićnog blagoslova obitelji u župi Prozor,...
article thumbnail  Mladi župe Prozor izveli su predstavu „Naš Badnji dan“ u Domu kulture u Prozoru. Predstavu su...
article thumbnail        Tečaj priprave za Sakramentalni brak bit će organiziran u Dekanatima kako slijedi: ŽEPAČKI DEKANAT,...
article thumbnail    Misu zahvalnicu u prozorskoj župnoj crkvi u večernjim satima uz koncelebraciju vlč. Ljube Zadrića,...
article thumbnail  U prozorskoj crkvi Presvetog Srca Isusova u svetoj noći s 24. na 25. prosinca Misu Polnoćku uz...
article thumbnail  Kad nekoga iščekujemo, osim što pripremamo svoj dom, pripremamo dobru večeru ili ručak, a sami se...

 

Danas, 10. rujna, tijekom svečanog euharistijskog slavlja koje je započelo u 10 sati, Hermann Glettler - biskup biskupije Innsbruck, katoličkom mužu, Danijelu Juriću, podijelit će prvi stupanj Svetoga reda - trajni đakonat.

Đakon Danijel Jurić, pastoralni je suradnik u dušobrižničkom prostoru Telfs (spoj više tradicionalnih župa u jednu cjelinu kojom upravlja jedan zaređeni svećenik s pastoralnim suradnikom.

Oženjen je i otac je troje djece.

Rođen je 1985.godine u Prozoru, gdje je i primio sakramente kršćanske inicijacije u župi Presvetog Srca Isusova.

Osnovnu školu završio je u Prozoru, a srednjoškolsko obrazovanje završio je u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku. Filozofsko-teološku naobrazbu stjecao je na KBF-u Sarajevu, a zvanje diplomiranog teologa stekao je na KBF u Splitu godine 2012.

Sakrament Ženidbe sklopio je sa suprugom Jelenom u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Solinu godine 2011. i u skladnom katoličkom braku Bog im je podario troje djece.

Godine 2013. današnji slavljenik s obitelji odlazi u Austriju gdje nakon dvogodišnje pastoralne prakse postaje pastoralni asistent. Nakon molitve, promišljanja, razgovora, svoju odluku o ređenju za trajnog đakona iznosi župniku koji ga nakon razgovora šalje na potrebitu formaciju.

Dana 25. lipnja ove godine u crkvici svetog Mihaela Arkanđela primio je službe lektorata i akolitata.Danas, 10. rujna ove godine, tijekom svečanog euharistijskog slavlja koje je započelo u 10 sati, Hermann Glettler - biskup biskupije Innsbruck, katoličkom mužu, Danijelu Juriću podijelio je prvi stupanj Svetoga reda – trajni đakonat.

Službu đakona biskupije Innsbruck obavljat će u dušobrižničkom prostoru Telfs.

Đakon Danijel, nije prvi trajni đakon koji potječe iz župe Prozor, naime, prema dostatnim informacijama i Anto Petrović, trajni je đakon u Bečkoj nadbiskupiji.

Đakon Danijel potječe iz obitelji gdje su rođena još dva njegova brata koji su svećenici - don Dragan je na službi u austrijskom Grazu, a don Branko je na službi u Vatikanu. Četvrti Danijelov brat, Anto isto je bio polaznik travničkog sjemeništa, a nakon završenog studija arheologije u Mostaru, s obitelji isto živi u Austriji.

Najmlađi se Danijelov brat, Ilija, nakon završenog KBF u Sarajevu, nalazi na postdiplomskom studiju iz Kanonskog prava u Rimu. Roditelji Slavko i Ane svoje umirovljeničke dane aktivno provode na rodnoj grudi (u župama Prozor i Uzdol) iščekujući i s radošću dočekujući svoje mlađe članove na obiteljskom imanju u Ljubuncima, koje je postalo točka okupljanja ove broje obitelji.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com