Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

Uz blagoslov župnika Preč. Franje Ivandića, skupina župljana i župljanki župe Presvetog Srca Isusova Prozor, predvođeni župnim vikarom vlč. Đurom Arlovićem i s. Anđelinom Perić, SMI, dana 22. studenoga organizirano je nazočila i sudjelovala na prodajnoj izložbi i humanitarnom koncertu u Sarajevu. Koncert i prodajnu izložbu organizirale su sestre – Služavke Maloga Isusa – koje vode dječji dom „Egipat“ za djecu bez roditeljai roditeljskog staranja. Sredstva prikupljena koncertom i prodajnom izložbom će biti upotrijebljena za školovanje štićenika doma.

 

Župljani župe Prozor, darovali su svoje proizvode (uglavnom ekološki čiste) i ručne radove za potrebe prodajne izložbe. Skupljena su značajna sredstva, a preostali proizvodi darovani su za potrebe prodajne izložbe koja će biti organizirana u Gromaljku na III. nedjelju Došašća.

Mladi župe Prozor, predstavili su se pjesmom –„On dolazi da nas spasi“ pod glazbenom pratnjom Davida Tomića i Josipa Ćališa na gitari i Gabrijele Dedić na klaviru. Njihov nastup je bio zapažen i nagrađen pljeskom zbog izvođenja pjesme, a osobito zbog originalnih nošnji svoga kraja.

Izložbeni prostor župe Presvetog Srca Isusova Prozor bio je bogat i zapažen – kako zbog broja i originalnosti izložaka – tako i zbog narodnih nošnji, koje su nosile župljanke zadužene za prodajnu izložbu.

Izložbeni prostor uredile su: Marija Škarica, Ana Jurić, Ružica Drinovac, Anđelka Drežnjak uz pomoć s. Anđeline perić, SMI, župnog vikara vlč. Đure Arlovića i male Martine Škarica.

Odlazak u Sarajevo bio je poseban doživljaj za sve. Naročito dojmljiv bio je nastup štićenika doma „Egipat“. Župljani župe Prozor sretni su što su štićenicima Doma svojim dolaskom i darovima potpomogli školovanje i sretniju budućnost. Nadaju se da će i u budućnosti potpomoći dobrotvorne akcije te da će odlazak u Sarajevo na prodajnu izložbu i koncert za potrebe štićenika doma „Egipat“ postati tradicionalan.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com