Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

Jučer je u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obilježena osamnaesta obljetnica od osnivanja oružane postrojbe HVO-a brigade “Rama”. Obilježavanje je započelo u 10 sati slavljem sv. Mise za sve poginule. Misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova u Prozoru (uz koncelebraciju fra Tomislava Brkovića, župnika i gvardijana franjevačkoga samostana u župi Rama-Šćit i fra Jure Perića, župnika župe Gračac) predvodio je i pod njim propovijedao fra Andrija Jozić, župnik župe Doljani. Okupljenim vjernicima na početku Mise kratko se obratio i Preč. Franjo Ivandić, župnik župe Prozor i dekan ramskoga dekanata.

 

U prigodnoj propovijedi fra Andrija između ostaloga istaknuo kako ne trebamo nikada zahvaljivati onim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar Domovine, te kako nam oni trebaju biti putokaz u shvaćanju ozbiljnosti ljudskoga života i poimanju slobode, hrabrosti, poštenja i rada. Nakon sv. Mise, u 11 sati ispred spomen križa u ulici kralja Tomislava, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici općine Prozor-Rama i političkih stranaka hrvatskoga naroda, položili su vijenace i zapalili svijeće. Molitvu opjela za poginule i preminule pripadnike brigade “Rama” predvodio je fra Andrija Jozić uz nazočnost fra Tomislva Brkovića i fra Jure Perića.

Poslije čina polaganja vijenaca u multimedijalnoj dvorani Doma kulture upriličeno je prigodno okupljanje bivših pripadnika brigade “Rama” i njihovih gostiju. Nazočnima se na početku u obratio, gospodin Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama, a nakon njega, sažeto izlaganje o ratnom putu brigade, predstavio je gospodin Marinko Zelenika, jedan od ratnih zapovjednika brigade “Rama”. Nakon govora ratnog zapovjednika prikazan je dokumentarni film o brigadi Rama koji je sve nazočne, a posebno branitelje podsjetio na vrijeme stradavanja, ali i na vrijeme ponosa i slave kad se Rama branila i obranila. Po završetku projekcije dokumentarnoga filma, nazočni su imali priliku pogledati izložbu ratnih fotografija te se pridružiti zajedničkom domjenku u predvorju Doma kulture.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com