Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

Prošle subote, u ranim jutarnjim satima ispred župne crkve Presvetoga Srca Isusova u Prozoru, 79 ministranata, čitača te članova Zbora mladih župe Prozor zajedno s župnim vikarom vlč. Hrvojem Kalem i vjeroučiteljom Marinkom Rumbočić, krenulo je na 13. godišnje ministrantsko zborovanje Vrhbosanske nadbiskupije koje se održalo u Sarajevu pod geslom: „Evo me, Gospodine“.

 

Po dolasku u Sarajevo smjestili su se zajedno sa ministrantima ostalih ramskih župa i ministrantima Tuzlanskog dekanata u blagavaonici Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, odakle su, odjeveni u ministrantska odijela, zajedno sa slaviteljima Mise došli u procesiji do katedrale Srca Isusova. Svečanu koncelebriranu Misu predvodio je i pod njom propovijedao Uzoriti Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup. U ime ramskoga dekanata darove: ramsku rakiju i pogaču prinjeli su ministranti Luka Pavlović i Matej Meštrović, a pod svetom misom ministrirao je Josip Dedić.

Nakon misnoga slavlja ministranti župe Prozor zajedno s oko 1000 drugih sudionika ministranskoga zborovanja ponovno se u procesiji vratilo u prostor Bogoslovnog sjemeništa te su se nakon tjelesne okrjepe uputili u prostor Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ gdje je uslijedio kulturno–sportski dio susreta. U glazbenom dijelu programa između ostalih, nastupili su članovi zbora Mladih župe Prozor. U nogometnom dijelu natjecalo se dvanaest ekipa, ali nažalost ekipa župe Prozor ove godine nije uspijela zauzeti niti jedno pobjedničko mjesto. Kao i u nogometu, tako i u stolnom tenisu, nažalost, pobjednički pehar nije uspio osvojiti niti Antonio Škarica, koji je zauzeo IV. mjesto. No, da sve ne bude „nagativno“, što se tiče natjecanja, pobrinula se Marina Jurić, koja je u kvizu znanja, na temu poznavanja lika svetog župnika Ivana Marije Vianneya, zasluženo, osvojila prvo mjesto. Po završetku programa sudionici ovogodišnjeg programa, u ranim večernjim satima vratili su se svojim domovima.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com