Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

Jedan nedavni događaj potaknuo me da napišem nešto i na ovu temu. Naime, previše često lijepe trenutke u životu uzimamo "zdravo za gotovo", kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi. OK, ne želim reći da ne zaslužujemo da nam se u životu događaju lijepe stvari. Naprotiv – to itekako zaslužujemo. Međutim, koliko smo puta u životu doista sjetili se iskreno zahvaliti Bogu za njih?

 

A čim nam nešto vrlo malo počne zapinjati u životu, odmah se sjetimo Boga, i to nerijetko samo zato da Mu prigovaramo i gunđamo. Od te pojave nitko nije izuzet niti imun na nju. Rijetko kada se sjetimo da se život sastoji od lijepih i onih manje lijepih trenutaka. Previše često zaboravljamo zahvaliti Bogu i za lijepe i za one manje lijepe trenutke. Možda će se netko pitati "ta zašto da zahvaljujem za one manje lijepe trenutke?"
Odgovor je ovaj: Ukoliko shvatimo i prihvatimo one manje lijepe trenutke u životu kao jednu novu životnu lekciju i pokušamo nešto naučiti iz takvih situacija, onda ćemo naći razlog za zahvalnost. I ne samo to – mnogima na ovom planetu jedan dan, koji mi uzimamo previše olako i kojeg smatramo za "uobičajenu životnu svakodnevnicu", ovakav kakav ga mi imamo, bio bi jedan od najljepših dana u životu jer bi imali krov nad glavom i jer se barem jedan dan ne bi morali brinuti hoće li imati koricu kruha za večeru.
KOLIKO SMO DOISTA ZAHVALNI ZA NAŠU "SVAKODNEVNICU"?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com