Župa na Facebooku

Knjiga 100. godina župe

Župa Prozor

01
02
3
5
6
8
9
crkva1
crkva21

Video

Zadnje dodano

article thumbnail  Vanjska proslava patrona župe Presvetog Srca Isusova Prozor za vjerni puk ramskoga dekanata...
article thumbnail  Danas, 19. lipnja, povodom proslave patrona župe Prozor – Presvetog Srca Isusova, kao što je...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, župa Prozor slavi svoj patron. Svečano euharistijsko slavlje s...
article thumbnail    Danas, 18. lipnja (četvrtak) u našoj župi povodom proslave patrona župe, sv. Misu Uočnicu uz...
article thumbnail  Danas, 17. lipnja (srijeda), u našoj župnoj crkvi uz koncelebraciju trojice svećenika,...
article thumbnail    Kao što je i najavljeno, danas, 16. lipnja vjernici u župi Prozor započeli su trodnevni duhovni...
article thumbnail  Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca...
article thumbnail  Danas, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, u župnoj crkvi Presvetog Srca...

U utorak 8. travnja 2008. godine dvjestotinjak vjernika Ramskog dekanata (najvećim dijelom iz župe Prozor te župa Uzdol i Žitače-Podhum i članova KUD „Hrvatska sloga“ Prozor-Rama) krenulo je na hodočašće na grob prvog vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Stadlera u Sarajevo. Hodočasnici su krenuli u jutarnjim satima ispred župne crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru predvođeni prozorskim župnikom i dekanom Ramske dekanije preč. Franjom Ivandić te časnim sestrama S. Anđelinom Perić, SMI i S. Adelinom Bošković, SMI i vjeroučiteljem Marinkom Rumbočić.

Po dolasku u vrhbosansku prvostolnicu članovi Prijatelja Maloga Isusa iz župe Prozor izveli su prigodni duhovno-meditativni program, a Misu u 10 i 30 sati predvodio je mons. Ante Meštrović, kanonik Vrhbosanske nadbiskupije i arhiđakon fojničkog arhiđakonata koji je na početku Mise pozdravio suslavitelje: prof. dr. Pavu Jurišić, postulatora kauze za proglašenje blaženim Sluge Božjeg Josipa Stadlera, prozorskog župnika i dekana Ramske dekanije preč. Franju Ivandić, fra Vladu Koštromana, župnika župe Žitače-Podhum, vlč. Miljenka Džaltu, župnika župe Uzdol, časne sestre iz župe Prozor, voditelja folklora gospodina Ivu Petrovića iz Rumboka i sve ostale hodočasnike.
Misu su svojim pjevanjem uzveličali članovi župnih zborova iz župe Prozor pod ravnanjem s. Anđeline Perić, SMI. Na kraju Mise uslijedila je molitva na grobu, oca siromaha, a potom su članovi KUD „Hrvatska sloga“ Prozor-Rama ispred katedrale izveli prigodni kulturno-umjetnički program. U vrhbosanskoj bogosloviji hodočasnici su se okrijepili, a zatim uputili prema Travniku gdje su ih su dočekali preč. Luka Tunjić ravnatelj malog sjemeništa „Petar Barbarić“ i vlč. Jozo Majić, prefekt i ekonom sjemeništa koji su ih upoznali s poviješću i današnjim radom ove obrazovno-odgojne ustanove te likom i djelom, Sluge Božjeg, Petra Barbarića. U večernjim satima hodočasnici su sretno stigli na mjesto polaska.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Template - by Joomlage.com